Go Back

Fit deser bounty

Przygotowanie: 20 min.
Wielkość: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 207kcal

Składniki

  • 250 ml mleka 0,5%
  • 25 g mąki ryżowej
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 15 g cukru (erytrytol)
  • 8 g kakao
  • 2 kostki ciemnej czekolady

Instrukcja

  • 150 ml mleka zagotuj w garnku. 
  • W kubku lub miseczce wymieszaj pozostałą część mleka z mąką ryżową oraz z erytrytolem. Mieszaj do momentu, gdy nie będzie grudek (wskazówka: zamiast erytrytolu można użyć ksylitolu lub innego zamiennika cukru).
  • Do gotującego się mleka wlej przygotowaną mieszankę i gotuj do momentu aż masa będzie gęsta jak budyń. Pod koniec wsyp wiórki kokosowe i wszystko wymieszaj. 
  • Podziel budyń na dwie części, do jednej dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.
  • Deser układaj warstwami –  (1) warstwa budyniu z wiórkami kokosowymi, (2) warstwa budyniu z wiórkami i kakao oraz (3) warstwa budyniu z wiórkami kokosowymi.
  • Gotowy deser posyp startą czekoladą lub na ciepły deser połóż kostki czekolady do rozpuszczenia. 

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 207 | Białko: 6,4 | Węglowodany: 24,1 | Tłuszcze: 10,0
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu