Naleśniki malinowe z nutellą i mascarpone
Kalorie (porcja/sztuka): 186kcal
Masa na naleśniki
- 250 g mąki
- 225 ml mleka
- 150 ml wody (najlepiej gazowanej)
- 2 jajka
- 50 g malin
Nadzienie
- 50 g nutelli
- 100 g mascarpone
- 10 g malin
- 10 g cukru pudru
Masa na naleśniki: mąkę, mleko oraz jajka wymieszaj w misce. Maliny (10g) połącz z wodą i zblenduj do uzyskania jednolitej masy. Połącz z pozostałymi składnikami i miksuj do uzyskania gotowej masy.
Patelnię rozgrzej i posmaruj olejem. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wlewaj na patelnię robiąc wzorek. Przewróć na drugą stronę i smaż do zarumienienia.
Mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem.
Gotowy naleśnik połóż na talerzu, na bok naleśnika nałóż łyżkę mascarpone i nutelli. Zwiń tak jak zwykły naleśnik. Górę naleśnika udekoruj mascarpone i nutellą, a następnie posyp drobnymi kawałkami malin.