Go Back

Naleśniki malinowe z nutellą i mascarpone

Przygotowanie: 25 min.
Wielkość: 10 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 186kcal

Składniki

Masa na naleśniki

  • 250 g mąki
  • 225 ml mleka
  • 150 ml wody (najlepiej gazowanej)
  • 2 jajka
  • 50 g malin

Nadzienie

  • 50 g nutelli
  • 100 g mascarpone
  • 10 g malin
  • 10 g cukru pudru

Instrukcja

  • Masa na naleśniki: mąkę, mleko oraz jajka wymieszaj w misce. Maliny (10g) połącz z wodą i zblenduj do uzyskania jednolitej masy. Połącz z pozostałymi składnikami i miksuj do uzyskania gotowej masy. 
  • Patelnię rozgrzej i posmaruj olejem. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i wlewaj na patelnię robiąc wzorek. Przewróć na drugą stronę i smaż do zarumienienia.
  • Mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem. 
  • Gotowy naleśnik połóż na talerzu, na bok naleśnika nałóż łyżkę mascarpone i nutelli. Zwiń tak jak zwykły naleśnik. Górę naleśnika udekoruj mascarpone i nutellą, a następnie posyp drobnymi kawałkami malin.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 186 | Białko: 5,8 | Węglowodany: 25,2 | Tłuszcze: 7,1
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu