• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Przepisy na widelcu

  • Przepisy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

29 kwietnia 2019 2 komentarze

Przejdź do przepisu Drukuj przepis

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Lubicie szparagi? Ja uwielbiam, a właśnie rozpoczyna się ich sezon. Dlatego mam dla Was szybką i przepyszną propozycję na szparagi zapiekane w cieście francuskim wraz z pomidorkami koktajlowymi. Wszystkie składniki genialnie razem się komponują :).

Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Drukuj

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Przygotowanie: 45 min.
Wielkość: 4 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 323kcal

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 8 szt. szparagów
  • 20 g sera mozzarelli
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 jajko
  • Przyprawy: pieprz, sól, papryka, czosnek
  • (Opcjonalnie: parmezan do posypania)

Instrukcja

  • Blaszkę do pieczenia posmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia. Połóż na niej ciasto francuskie i zegnij na brzegach. Następnie wysmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, posyp solą i pieprzem. 
  • Szparagi umyj, odetnij twarde końce i ułóż je na cieście francuskim. Pomidorki koktajlowe pokrój w cienkie plasterki i ułóż między szparagami.
  • Całość posyp przyprawami i mozzarellą. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 30 min. w temperaturze 180 stopni C.
  • Wskazówka: dodatkowo możesz posypać całość parmezanem. 

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 323 | Białko: 8,2 | Węglowodany: 27,6 | Tłuszcze: 20,2
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

Szparagi zapiekane w cieście francuskim Szparagi zapiekane w cieście francuskim Szparagi zapiekane w cieście francuskim Szparagi zapiekane w cieście francuskim Szparagi zapiekane w cieście francuskim

W kategorii:Dania główne, Do 6 składników, Wegetariańskie, Wszystkie

Poprzedni wpis « Jajko sadzone z cukinią
Kolejny wpis Kulki z bloku czekoladowego »

Reader Interactions

Komentarze

  1. JFK

    30 kwietnia 2019 o 10:05

    Wygląda super 🙂

    Odpowiedz
    • Przepisy na widelcu

      30 kwietnia 2019 o 19:14

      I jeszcze lepiej smakuje. Zachęcam do wypróbowania 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pierwszy Sidebar

Cześć! Mam na imię Sylwia i jestem autorką przepisynawidelcu. Przygotowuję przepisy, potrawy i zdjęcia dań tworzonych z pasją, które mam nadzieję zachwycą Was smakiem. O mnie

Partnerzy

Przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

Copyright © 2021 przepisynawidelcu | polityka prywatności