Ciekawa, szybka i pożywna alternatywa dla tradycyjnych racuchów. Połączenie bananów i malin świetnie komponuje się ze sobą. W dodatku podczas smażenia można dodać całe maliny, co wnosi dodatkowe urozmaicenie potrawy. Wszystko posypane cukrem pudrem powoduje, że racuchy bananowe z malinami szybko znikają z talerzy.
Racuchy bananowe z malinami
Wielkość: 4 sztuki
Kalorie (porcja/sztuka): 133kcal
Składniki
- 100 g mąki
- 25 ml mleka
- 1 banan
- 30 g malin
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru
Instrukcja
- Banana rozgnieć widelcem w misce, dodaj maliny i pozostałe składniki, a następnie zmiksuj lub zmieszaj.
- Przygotowaną masę nakładaj na rozgrzaną patelnię tworząc małe koła. Piecz z dwóch stron.
- Gotowe racuchy podawaj z malinami posypanymi cukrem pudrem.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (sztuka): Kcal 133 | Białko: 3,4 | Węglowodany: 29,4 | Tłuszcze: 0,5 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz