Zdarza się Wam, że macie w kuchni dojrzałe banany? Jeśli tak, to pokochacie ten przepis 😉 .
Rewelacyjne, puszyste placuszki jaglane! Są świetne na śniadanie oraz do zabrania ze sobą w pojemniku do pracy czy szkoły. Są bardzo pożywne, dostarczają energii, a do tego są przepyszne.
Uwielbiają je dzieci, ponieważ są słodkie i można podawać je z różnymi dodatkami 🙂 .
Placuszki jaglane
Wielkość: 8 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 76kcal
Składniki
- 70 g mąki jaglanej
- 75 g jogurtu naturalnego typu skyr
- 2 jajka
- 1 duży banan
- 1 łyżka erytrytolu lub innego słodzidła
- 1 łyżeczka ciemnego kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Instrukcja
- Banana włóż do miski i rozgnieć widelcem.
- Pozostałe składniki dodaj do banana i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Rozgrzej patelnię i posmaruj ją olejem (tylko przy pierwszym placuszku, pozostałe smaż bez natłuszczania).
- Nakładaj masę łyżką na patelnię i smaż z każdej strony (delikatnie przewracaj na drugą stronę).
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 76 | Białko: 4,1 | Węglowodany: 10,7 | Tłuszcze: 1,8 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz