Nie masz pomysłu na szybkie i smaczne śniadanie? Nic prostszego! Muffinki jajeczne z warzywami są bardzo wdzięczne w wykonaniu i nie wymagają zaawansowanych umiejętności kulinarnych. W dodatku ich przygotowanie to niecałe 10 minut (następnie ok. 25 minut rosną w piekarniku). Jest to świetna, pożywna alternatywa dla „tradycyjnych” jajek na śniadanie.
Muffinki jajeczne z warzywami
Wielkość: 6 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 71kcal
Składniki
- 3 jajka
- 1 pomidor
- 1 mały ogórek
- 15 g salami (lub innej wędliny)
- 15 g sera
- 0,5 czerwonej papryki
- 2 garści roszponki
- Przyprawy: papryka, pieprz, sól
Instrukcja
- Przygotuj formę na muffinki. Warzywa układaj w formie rozpoczynając od sałaty.
- Jajka roztrzep widelcem w misce i wymieszaj z przyprawami. Całość zalej wymieszanymi jajkami. Piecz w piekarniku 25 min. 180 stopni C bez termoobiegu.
- Gotowe muffinki wyjmij z formy i podaj na talerzu. Możesz udekorować liśćmi bazylii.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (sztuka): Kcal 71 | Białko: 5,6 | Węglowodany: 3,3 | Tłuszcze: 4,1 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz