Szukasz pomysłu na pożywną przekąskę? Mini wrapy z łososiem i szpinakiem świetnie sprawdzą się jako szybki posiłek albo przekąska na spotkania z rodziną lub znajomymi. Rewelacyjnie wyglądają, a do tego świetnie smakują. Ich dużą zaletą jest krótki czas przygotowania. Nadzienie wrapa może być dowolne, ale trzeba pamiętać o serku. Scala on całość, dzięki czemu wrap nie będzie się rozpadał.
Mini wrapy z łososiem i szpinakiem
Wielkość: 12 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 64kcal
Składniki
- 2 wrapy pełnoziarniste
- 100 g łososia
- 30 g świeżego szpinaku
- 125 g serka śmietankowego
- 1 mały ogórek
- Szczypiorek do dekoracji
- Przyprawy: pieprz, sól, papryka
Instrukcja
- Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.
- Tortille rozłóż na blacie. Całość posmaruj serkiem, posyp przyprawami, a następnie ułóż na nim szpinak.
- Na szpinak połóż kawałki łososia, a następnie plasterki ogórka. Dodaj cienką warstwę serka.
- Całość zwijaj w roladę. Następnie pokrój ją na małe kawałki. Każdy kawałek zwiąż szczypiorkiem.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 64 | Białko: 3,5 | Węglowodany: 5,7 | Tłuszcze: 2,9 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz