• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Przepisy na widelcu

  • Przepisy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram

Domowy hummus

21 września 2020 Zostaw komentarz

Przejdź do przepisu Drukuj przepis

hummus

Hummus z ciecierzycy, to klasyk, którego smak broni się sam 😊 . Idealnie komponuje się z talerzem warzyw albo z pieczywem. Doskonale sprawdzi się także z chlebkami naan, na które przepis znajdziecie TUTAJ. Gotowy hummus trzymajcie w lodówce 😊 .

hummus
Drukuj

Domowy hummus

Przygotowanie: 15 min.
Wielkość: 1 hummus

Składniki

  • 200 g ciecierzycy z puszki (1 puszka, bez zalewy)
  • 3 łyżki pasty sezamowej (tahini)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki wody
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy: 1 łyżeczka kminu rzymskiego, sól, pieprz

Instrukcja

  • Ciecierzycę odsącz z zalewy i wsyp do blendera.
  • Dodaj pozostałe składniki i zblenduj na jednolitą masę (kilka minut). Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj wody.
  • Gotowy hummus przełóż do miseczki lub głębokiego talerza. Podawaj skropiony oliwą i posypany sezamem, orzechami lub czarnuszką.

Informacje dodatkowe

 
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

hummus hummushummus

W kategorii:Wszystkie

Poprzedni wpis « Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem
Kolejny wpis Drożdżówki z czekoladą i orzechami »

Reader Interactions

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pierwszy Sidebar

Cześć! Mam na imię Sylwia i jestem autorką przepisynawidelcu. Przygotowuję przepisy, potrawy i zdjęcia dań tworzonych z pasją, które mam nadzieję zachwycą Was smakiem. O mnie

Partnerzy

Przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

Copyright © 2022 przepisynawidelcu | polityka prywatności