• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Przepisy na widelcu

  • Przepisy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram

Brownie z fasoli

9 maja 2019 2 komentarze

Przejdź do przepisu Drukuj przepis

Brownie z fasoli

Macie ochotę na dobre ciasto, ale obawiacie się cukru i dużej ilości kalorii? Mam dla Was świetną alternatywę: czekoladowe brownie z czerwonej fasoli! 🙂 Ciasto zaspokaja ochotę na słodkie, jest bardzo wilgotne i czekoladowe, a przy tym świetnie smakuje. Dodam, że nie czuć w nim smaku fasoli 🙂 . Koniecznie wypróbujcie, gwarantuję, że je pokochacie!

Brownie z fasoli
Drukuj

Brownie z fasoli

Przygotowanie: 1 h.
Wielkość: 15 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 130kcal

Składniki

  • 2 puszki fasoli czerwonej (480 g po odsączeniu)
  • 2 banany
  • 4 jajka
  • 100 g masła
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 100 g erytrytolu (1/2 szklanki)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g owoców (ja użyłam mrożonych malin i jeżyn)

Instrukcja

  • Fasolę wysyp na sitko i bardzo dokładnie opłucz wodą.
  • Wszystkie składniki (oprócz owoców) zblenduj na jednolitą masę. 
  • Wlej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja użyłam o wymiarach 20 cm na 30 cm). Na górę ułóż owoce.
  • Piecz ciasto 45-50 min. w temperaturze 180 stopni C (do suchego patyczka).
  • Wskazówka: ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień. 

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 130 | Białko: 5,0 | Węglowodany: 10,2 | Tłuszcze: 7,5
Smacznego!
 
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

Brownie z fasoliBrownie z fasoliBrownie z fasoliBrownie z fasoliBrownie z fasoliBrownie z fasoliBrownie z fasoli

W kategorii:Ciasta, Fit, Pozostałe, Przekąski, Słodkie, Wszystkie

Poprzedni wpis « Fit kinder country
Kolejny wpis Zapiekanka z cukinii i kurczakiem »

Reader Interactions

Komentarze

  1. Dorota

    12 maja 2019 o 21:52

    Zrobiłam, było przepyszne. Szkoda tylko, że tak szybko się skończyło

    Odpowiedz
    • Przepisy na widelcu

      13 maja 2019 o 19:10

      Cieszę się, że smakowało :). U nas też szybko zniknęło, ale będziemy robić je częściej. Mam nadzieję, że też będziesz do niego wracać :).

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pierwszy Sidebar

Cześć! Mam na imię Sylwia i jestem autorką przepisynawidelcu. Przygotowuję przepisy, potrawy i zdjęcia dań tworzonych z pasją, które mam nadzieję zachwycą Was smakiem. O mnie

Partnerzy

Przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

Copyright © 2021 przepisynawidelcu | polityka prywatności