Je艣li lubicie szybkie i pyszne obiady, to pokochacie ten przepis 馃檪 . Makaron z domowym pesto to 艣wietne danie, kt贸re smakuje niemal wszystkim. Przygotowanie jest banalnie proste, a smak 艣wie偶ego pesto jest niepor贸wnywalny do tego ze s艂oiczka 馃槈 .
Makaron z domowym pesto
Wielko艣膰: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 623kcal
Sk艂adniki
- 160 g makaronu tagliatelle (lub innego)
- 25 g 艣wie偶ej bazylii (1 doniczka)
- 70 g orzech贸w nerkowca (lub orzeszk贸w pinii)
- 40 ml oliwy (4 艂y偶ki)
- 40 g startego parmezanu
- przyprawy: s贸l, pieprz, kilka kropel soku z cytryny lub limonki
Instrukcja
- Ugotuj makaron al dente.
- Do blendera w艂贸偶 orzechy nerkowca, bazyli臋, parmezan i oliw臋. Dodaj kilka kropel soku z cytryny lub limonki.
- Ca艂o艣膰 zblenduj na jednolit膮 mas臋. Je艣li pesto b臋dzie zbyt g臋ste, dodaj troch臋 wi臋cej oliwy lub wody.
- Makaron nak艂adaj na talerze, dodaj pesto i posyp parmezanem (wskaz贸wka: przed podaniem mo偶esz wszystko dok艂adnie wymiesza膰).
Informacje dodatkowe
Warto艣ci od偶ywcze (1 porcja): Kcal: 623 | Bia艂ko: 16,1 | W臋glowodany: 51 | T艂uszcze: 38,6 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku聽oraz obserwuj na instagramie. Wypr贸buj przepis do艂膮czaj膮c #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz