• Przejd藕 do g艂贸wnej nawigacji
  • Przejd藕 do tre艣ci
  • Przejd藕 do g艂贸wnego paska bocznego

Przepisy na widelcu

  • Przepisy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram

Bezy z kremem i owocami

22 marca 2020 2 komentarze

Przejd藕 do przepisu Drukuj przepis

Bezy z owocami

Bezy z kremem i owocami to dla mnie deser idealny! 馃檪 Chrupi膮ce z zewn膮trz i lekko ci膮gn膮ce w 艣rodku. Do tego krem na bazie mascarpone i 艣mietanki, kt贸ry idealnie komponuje si臋 ze s艂odycz膮 bezy. Pami臋tajcie, 偶eby dobrze ubi膰 bia艂ka i stopniowo dodawa膰 cukier. Je艣li chcecie uzyska膰 艣nie偶nobia艂e bezy, to pilnujcie, 偶eby temperatura nie by艂a za wysoka 馃檪 .

Bezy z owocami
Drukuj

Bezy z owocami

Przygotowanie: 3 hrs
Wielko艣膰: 16 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 148kcal

Sk艂adniki

bezy

  • 5 bia艂ek jaj
  • 200 g cukru pudru
  • 1 艂y偶eczka m膮ki ziemniaczanej

krem

  • 200 g 艣mietanki 30%
  • 200 g mascarpone
  • 20 g cukru pudru (2 艂y偶ki)

dodatkowo

  • 100 g bor贸wek (lub innych owoc贸w)

Instrukcja

bezy

  • Bia艂ka ubij na sztywn膮 pian臋.
  • Nast臋pnie dodawaj do nich stopniowo cukier puder i nadal ubijaj (oko艂o 5 minut, do ca艂kowitego rozpuszczenia cukru).
  • Na koniec dodaj m膮k臋 ziemniaczan膮 i wymieszaj.
  • Gotow膮 mas臋 prze艂贸偶 do worka cukierniczego z ozdobn膮 ko艅c贸wk膮 lub pomi艅 ten punkt, je艣li b臋dziesz nak艂ada膰 mas臋 艂y偶k膮.
  • Blach臋 wy艂贸偶 papierem do pieczenia i wyciskaj na ni膮 mas臋 tworz膮c okr臋gi na papierze lub nak艂adaj 艂y偶k膮.
  • Gotow膮 blach臋 z bezami w艂贸偶 do nagrzanego piekarnika i piecz 5 minut w temperaturze 120 stopni C z termoobiegiem. Nast臋pnie zmniejsz temperatur臋 do 90 stopni C i piecz bezy przez 2,5 godziny z termoobiegiem). Je艣li masz dwie blachy, w艂贸偶 jedn膮 pod drug膮.
  • Po tym czasie wy艂膮cz piekarnik, otw贸rz drzwiczki i pozostaw bezy do wystudzenia (mo偶esz zostawi膰 na ca艂膮 noc, ale nie jest to konieczne).
  • Udekoruj bezy kremem (najlepiej przed podaniem) i u艂贸偶 na wierzchu owoce. Gotowe bezy z kremem trzymaj w lod贸wce.

krem

  • 艢mietank臋 wlej do miski i ubij na sztywno.
  • Nast臋pnie dodaj mascarpone i cukier puder. Ca艂o艣膰 zmiskuj do ca艂kowitego po艂膮czenia sk艂adnik贸w.
  • Gotowy krem nak艂adaj 艂y偶k膮 lub prze艂贸偶 do r臋kawa cukierniczego z ozdobn膮 ko艅c贸wk膮 i nak艂adaj na bezy.

Informacje dodatkowe

Warto艣ci od偶ywcze (1 sztuka z kremem): Kcal: 148 | Bia艂ko: 2,1 | W臋glowodany: 16 | T艂uszcze: 8,6
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku聽oraz obserwuj na instagramie. Wypr贸buj przepis do艂膮czaj膮c #przepisynawidelcu

Bezy z owocami Bezy z owocami Bezy z owocami Bezy z owocami Bezy z owocami Bezy z owocami Bezy z owocami Bezy z owocami bezy z owocami bezy z owocami bezy z owocamiBezy z owocami Bezy z owocami

W kategorii:Desery, Do 6 sk艂adnik贸w, Pozosta艂e, Przek膮ski, S艂odkie, Wielkanoc, Wszystkie

Poprzedni wpis « Gofry wytrawne
Kolejny wpis Racuchy z jab艂kami »

Reader Interactions

Komentarze

  1. Magda

    20 lutego 2021 o 18:49

    Od dawna chodz膮 za mn膮 bezy, ale zawsze wydawa艂y mi si臋 trudne… Przepis wydaje si臋 by膰 nieskomplikowany. Spr贸buj臋.

    Odpowiedz
    • Przepisy na widelcu

      22 lutego 2021 o 20:48

      Koniecznie! 馃檪 Trzymam kciuki 馃檪

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

Pierwszy Sidebar

Cze艣膰! Mam na imi臋 Sylwia i jestem autork膮 przepisynawidelcu. Przygotowuj臋 przepisy, potrawy i zdj臋cia da艅 tworzonych z pasj膮, kt贸re mam nadziej臋 zachwyc膮 Was smakiem. O mnie

Partnerzy

Przepisy kulinarne Katalog Smak贸w - Przepisy kulinarne na ka偶d膮 okazj臋 i wyszukiwarka przepis贸w

Copyright © 2022 przepisynawidelcu | polityka prywatno艣ci