Przedstawiam Wam dzisiaj jeden z moich ulubionych przepis贸w na szybki obiad 馃檪 . Przepyszny makaron z 艂ososiem i szpinakiem w sosie 艣mietanowym. Jest przepyszny, a jego przygotowanie zajmuje niespe艂na 25 minut. Ponadto doskonale komponuje si臋 z sokiem z cytryny i parmezanem, kt贸re dope艂niaj膮 smaki.
Makaron z 艂ososiem i szpinakiem
Wielko艣膰: 2 porcje
Kalorie (porcja/sztuka): 519kcal
Sk艂adniki
- 140 g makaronu penne (lub innego)
- 200 g szpinaku 艣wie偶ego lub mro偶onego
- 100 g 艂ososia w臋dzonego
- 100 g 艣mietany 18%
- 30 g parmezanu
- 1/2 cytryny
- Przyprawy: pieprz, s贸l, czosnek w p艂atkach, suszone pomidory z bazyli膮 i czosnkiem
Instrukcja
- Makaron ugotuj al dente w lekko posolonej wodzie, a nast臋pnie go odced藕.
- Szpinak w艂贸偶 na patelni臋 posmarowan膮 oliw膮. Sma偶 do momentu zmniejszenia jego obj臋to艣ci. Nast臋pnie dodaj przyprawy oraz 艂ososia pokrojonego na kawa艂ki.
- Wszystko polej 艣mietank膮 i wymieszaj. Na koniec dodaj sok z cytryny oraz parmezan.
- Makaron w艂贸偶 na patelni臋 do sosu i wszystko wymieszaj. Porcje podawaj posypane parmezanem.
Informacje dodatkowe
Warto艣ci od偶ywcze (porcja): Kcal: 519 | Bia艂ko: 31,3 | W臋glowodany: 55 | T艂uszcze: 19,5 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku聽oraz obserwuj na instagramie. Wypr贸buj przepis do艂膮czaj膮c #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz