Czy wyobrażaliście sobie ciasto z dodatkiem warzyw? Przyznam, że byłam do nich sceptycznie nastawiona, ale kiedy spróbowałam kilku z nich, polubiłam ich smak. Jedyne czego żałuję to fakt, że wcześniej się do nich nie przekonałam. Ciasto marchewkowe jest pyszne, wilgotne, a smak marchewki jest mało wyczuwalny. Zdecydowanie polecam wziąć mikser w dłoń i do dzieła!
Ciasto marchewkowe
Wielkość: 8 porcji
Kalorie (porcja/sztuka): 323kcal
Składniki
- 2 marchewki
- 2 jajka
- 200 g mąki
- 150 g oleju kokosowego
- 100 g brązowego cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Instrukcja
- Marchewki zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Pozostałe składniki wymieszaj (zmiksuj) w misce.
- Na koniec dodaj starte marchewki i wszystko wymieszaj łyżką (nie używaj miksera). Gotową masę przełóż do blaszki (ja użyłam o wymiarach 25cm na 10cm).
- Piecz ciasto 40 min. w 180 stopniach C.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (porcja): Kcal 323 | Białko: 4,7 | Węglowodany: 32,6 | Tłuszcze: 20,4 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Asia
Dzisiaj zrobiłam, ciasto jest mega pyszne i wszyscy odrazu wszystko zjedli
Przepisy na widelcu
Bardzo dziękuję za komentarz. Jest mi niezmiernie miło, że smakowało 🙂 . Pozdrawiam serdecznie.