• Przejdź do głównej nawigacji
  • Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Przepisy na widelcu

  • Przepisy
  • O mnie
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram

3 bit bez pieczenia

18 grudnia 2019 2 komentarze

Przejdź do przepisu Drukuj przepis

3 bit bez pieczenia

Tego ciasta chyba nie trzeba nikomu przedstawiać 🙂 . 3 bit bez pieczenia, to wersja, którą uwielbia wiele osób. Słodkie warstwy, które mieszają się ze sobą, tworzą ciasto idealne. Sprawdzi się idealnie na różne okazje, ponieważ blacha jest duża, dzięki czemu możecie podzielić całość na 24 kawałki. Polecam przygotować ciasto, gdy nie macie czasu na pieczenie albo boicie się, że biszkopt nie wyrośnie 😉 . Tutaj na pewno wszystko się uda! 🙂

3 bit bez pieczenia
Drukuj

3 bit bez pieczenia

Przygotowanie: 1 h.
Wielkość: 24 kawałki
Kalorie (porcja/sztuka): 352kcal

Składniki

  • 250 g herbatników
  • 500 g kajmaku (1 puszka)
  • 2 szt kremu karpatka do gotowania
  • 100 g masła
  • 1 l mleka
  • 100 g krakersów
  • 600 g śmietanki 30 % lub 36 %
  • 100 g cukru pudru
  • 50 g mlecznej czekolady

Instrukcja

  • Spód blachy o wymiarach 40 cm na 25 cm wyłóż herbatnikami. Tam gdzie nie zmieszczą się całe, dotnij kawałki.
  • Na warstwę herbatników wyłóż kajmak i rozprowadź na całości.
  • Na kajmak ułóż drugą warstwę herbatników.
  • W garnku zagotuj 500 ml mleka, a pozostałe 500 ml wymieszaj razem z proszkami do zrobienia kremu karpatka. Do gotującego się mleka wlej mieszankę. Co jakiś czas mieszaj, żeby się nie przypaliła. Gdy krem zrobi się gęsty, zdejmij garnek z kuchenki. Przełóż gorący krem do miski albo pozostaw w garnku i dodaj do niego masło. Miksuj na najwyższych obrotach do całkowitego połączenia składników (wskazówka: polecam dodać masło do gorącego kremu, dzięki temu nie powstaną grudki).
  • Gotowy krem wylej na warstwę herbatników.
  • Następnie przykryj krem warstwą krakersów i odstaw ciasto do wystygnięcia.
  • Do miski wlej śmietanki i ubijaj je na najwyższych obrotach. Do ubitych śmietanek dodawaj stopniowo cukier puder. Miksuj do połączenia składników (wskazówka: jeśli kremówka nie ubije się tak jak powinna – będzie zbyt rzadka, możesz dodać łyżkę sera mascarpone, który zagęści masę).
  • Gotową śmietankę wyłóż na warstwę krakersów. Wyrównaj za pomocą łyżki.
  • Czekoladę zetrzyj na najmniejszych oczkach. Posyp nią warstwę ze śmietanką.
  • Gotowe ciasto włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (1 kawałek): Kcal: 352 | Białko: 6,4 | Węglowodany: 37,2 | Tłuszcze: 19,8
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu

3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia 3bit bez pieczenia

W kategorii:Bez pieczenia, Boże Narodzenie, Ciasta, Słodkie, Wszystkie

Poprzedni wpis « Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą
Kolejny wpis Sałatka śledziowa z porem »

Reader Interactions

Komentarze

  1. Karmel-itka

    18 grudnia 2019 o 17:46

    Lubię! a nie robiłam chyba całe wieki.

    Odpowiedz
    • Przepisy na widelcu

      19 grudnia 2019 o 19:04

      Warto czasem wrócić do starych przepisów. Pozdrawiam serdecznie 🙂 .

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Pierwszy Sidebar

Cześć! Mam na imię Sylwia i jestem autorką przepisynawidelcu. Przygotowuję przepisy, potrawy i zdjęcia dań tworzonych z pasją, które mam nadzieję zachwycą Was smakiem. O mnie

Partnerzy

Przepisy kulinarne Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

Copyright © 2021 przepisynawidelcu | polityka prywatności