Go Back

Racuchy z jabłkami

Przygotowanie: 30 min.
Wielkość: 10 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 93kcal

Składniki

  • 2 jabłka
  • 160 g mąki pszennej
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru pudru lub cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Instrukcja

  • Mąkę wsyp do miski, dodaj mleko, cukier, proszek do pieczenia i jajko.
  • Wszystko wymieszaj lub zmiksuj na gładką masę.
  • Jabłka obierz i pokrój na ćwiartki, a później na małe kawałki.
  • Pokrojone jabłka dodaj do masy i wymieszaj.
  • Nakładaj masę na rozgrzaną patelnię, posmarowaną olejem.
  • Smaż z każdej strony (zwróć uwagę na to, żeby ciasto nie pozostało surowe w środku)
  • Przed podaniem możesz posypać je cukrem pudrem lub polać jogurtem.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 93 | Białko: 3,1 | Węglowodany: 17,6 | Tłuszcze: 1,1
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu