przyprawy: sól, czosnek granulowany, rozmaryn lub zioła prowansalskie
10gtartego parmezanu do posypania(opcjonalnie)
Instrukcja
Ziemniaki dokładnie umyj.
Pokrój ziemniaki od góry na cienkie plasterki zwracając uwagę na to, żeby ich nie przeciąć (można podłożyć np. 2 drewniane łyżki po bokach).
Pokrojone ziemniaki ułóż na blaszce wyłożonej papierem.
Ziemniaki posmaruj olejem i następnie posyp obficie przyprawami.
Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz ziemniaki przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Na ostatnie 5 minut włącz termoobieg.
Po wyjęciu posyp je parmezanem. Podawaj z ulubionymi sosami i dodatkami.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 81 | Białko: 1,9 | Węglowodany: 16,4 | Tłuszcze: 1,1Smacznego!Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu