Go Back

Kulki migdałowe

Przygotowanie: 50 min.
Wielkość: 12 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 99kcal

Składniki

  • 100 g migdałów blanszowanych
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
  • 50 g czekolady ciemnej (1/2 tabliczki)

Instrukcja

  • Migdały włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.
  • Przełóż zmielone migdały do miski i dodaj do nich masło orzechowe oraz syrop klonowy.
  • Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie z masy formuj kulki i układaj je na desce bądź talerzu.
  • Przełóż kulki do lodówki na 30 minut.
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wyjmij kulki z lodówki i każdą obtocz czekoladą.
  • Ponownie włóż kulki do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady.
  • Gotowe kulki trzymaj w lodówce.

Informacje dodatkowe

Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 99 | Białko: 2,8 | Węglowodany: 5,5 | Tłuszcze: 7,3
Smacznego!
Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu