Racuchy z jabłkami, to propozycja na pyszne domowe śniadanie 🙂 . Uwielbiają je dzieci, więc możecie zachęcić je do wspólnego przygotowania. Racuszki są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, a do tego jest w nich dużo jabłek. Wystarczy posypać je cukrem pudrem i świetny posiłek gotowy 🙂 .
Racuchy z jabłkami
Wielkość: 10 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 93kcal
Składniki
- 2 jabłka
- 160 g mąki pszennej
- 200 ml mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru pudru lub cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Instrukcja
- Mąkę wsyp do miski, dodaj mleko, cukier, proszek do pieczenia i jajko.
- Wszystko wymieszaj lub zmiksuj na gładką masę.
- Jabłka obierz i pokrój na ćwiartki, a później na małe kawałki.
- Pokrojone jabłka dodaj do masy i wymieszaj.
- Nakładaj masę na rozgrzaną patelnię, posmarowaną olejem.
- Smaż z każdej strony (zwróć uwagę na to, żeby ciasto nie pozostało surowe w środku)
- Przed podaniem możesz posypać je cukrem pudrem lub polać jogurtem.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 93 | Białko: 3,1 | Węglowodany: 17,6 | Tłuszcze: 1,1 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Monika
Smacznie wyglądają, choć i tak uważam, że drożdżowe są najlepsze. Pozdrawiam
Przepisy na widelcu
dziękuję za komentarz! 🙂 drożdżowe są również przepyszne 🙂