Co powiecie na zdrową przekąskę? Przygotowałam przepis na migdałowe kulki mocy oblane czekoladą 🙂 . Są absolutnie wyjątkowe i znikają w chwilę 😉 . Rewelacyjnie sprawdzą się do zabrania ze sobą do pracy albo do szkoły. Ponadto zaspokajają ochotę na słodycze, po które sięgamy częściej jesienią. Jeśli spróbujecie przepisu, gwarantuję, że będziecie do niego wracać 😉 .
Kulki migdałowe
Wielkość: 12 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 99kcal
Składniki
- 100 g migdałów blanszowanych
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
- 50 g czekolady ciemnej (1/2 tabliczki)
Instrukcja
- Migdały włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.
- Przełóż zmielone migdały do miski i dodaj do nich masło orzechowe oraz syrop klonowy.
- Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie z masy formuj kulki i układaj je na desce bądź talerzu.
- Przełóż kulki do lodówki na 30 minut.
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wyjmij kulki z lodówki i każdą obtocz czekoladą.
- Ponownie włóż kulki do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady.
- Gotowe kulki trzymaj w lodówce.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 99 | Białko: 2,8 | Węglowodany: 5,5 | Tłuszcze: 7,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz