Wielkanoc to Święta, w których na naszych stołach królują jajka 🙂 . Przygotowałam przepis na proste i szybkie jajka, faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta. Są przepyszne i przepięknie się prezentują. Do zabarwienia jajek użyłam soku z buraków, jeśli chcecie uzyskać taki kolor, koniecznie wypróbujcie 🙂 .
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i serem feta
Wielkość: 8 sztuk
Kalorie (porcja/sztuka): 198kcal
Składniki
- 4 jajka
- 80 g sera feta
- 50 g suszonych pomidorów (w oliwie lub bez)
- 1 łyżka majonezu
- przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, pieprz, czosnek granulowany, bazylia
Instrukcja
- Jajka ugotuj na twardo.
- Następnie obierz każde jajko i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i przełóż je do miski.
- Suszone pomidory i ser feta pokrój bardzo drobno. Umieść je w misce razem z żółtkami jajek. Do miski dodaj łyżkę majonezu oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Gotowy farsz nakładaj na wydrążone wcześniej jajka. Do udekorowania talerza lub patery na jajka możesz użyć kiełków lub rzeżuchy.
Informacje dodatkowe
Wartości odżywcze (1 połówka jajka): Kcal: 91 | Białko: 5 | Węglowodany: 1,6 | Tłuszcze: 7 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie. Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu
Dodaj komentarz